Alla inlägg av admin

Titta in på Facebook!

Ett antal nya inlägg på vår facebooksida. Titta in där!  Nu mycket bra pris på skrotguld vid försäljning.   Infogat en bild på vår omtalade dödskalle-ring i rödguld/vitguld, med diamanter..

Västgöta guldskalle

Vi köper ditt skrotguld

Vi betalar enligt dagspris.  Ring eller maila för uppgift.

Bra att veta om skrotguld.

Att sälja sitt guld är inte alltid så lätt. En marknad med hård konkurrens har lett till att vissa företag har satt upp avtal som syftar till att förvirra dig som kund. Man skyltar med ett pris men betalar betydligt lägre. Det är därför viktigt att du tar dig tid att lusläsa guldhandlarens avtal innan du bestämmer dig vem du vill sälja till. Annars riskerar du att göra en dålig affär.
“Jag vill ju bara veta vem som betalar bäst för mitt guld!”
“Är det inte bara att kolla vilka som anger högst pris på sin hemsida?”
Kampanjpriser, dolda avgifter, värderingsavgifter, investeringsguld, viktavgång, prisgaranti mm. Känns begreppen igen? Vad betyder allt detta?
Oavsett vem du väljer att sälja till , så ska vi försöka reda ut begreppen.
Kampanjpris, Varning! Visa företag skyltar med mycket höga inköpspriser MEN sen är det alltid en hake. Läs avtalen noga. Syftet med dessa “kampanjpriser” är ofta att vilseleda kunden och sedan hävda att kunden inte uppfyllt kraven för att få “kampanjpriset”. Ta en titt på företagets ordinarie prislista. Det är förmodligen den prislistan som du kommer att få betalt efter. Den kan medvetet ligga väl dolt på dessa aktörers webbsidor.
Hos oss försäkrar vi, att vi ALDRIG kommer att tillämpa systemet med “kampanjpriser”, priset vi anger är pris som gäller. Utan undantag.

Pris per gram, en del guldhandlare marknadsför sig med skyhöga inköpspriser. Granskar man det hela så inser man snart att avtalen medvetet är krångliga och att man som kund behöver skicka in mycket höga vikter annars får man betalt efter en annan dold prislista som kan vara hälften av det utlovade priset. Varning!
Vi betalar för guld, oavsett mängd och utan undantag, något som egentligen borde vara självklart.

Dolda avgifter, det är ett återkommande uttryck i många guldföretags marknadsföring, “inga dolda avgifter”. Saken är att inget bolag anser sig ha dolda avgifter. Inte ens de som har skyhöga avgifter vid försäljning. De anser nämligen inte att det är en dold avgift i och med att den står i finstil text i deras avtal.
Vi har INGEN avgift alls vid försäljning. Det gör ju saken enkel att jämföra.

Värderingsavgift, Varning! En del företag tar ut en värderingsavgift av dig som kund. Detta skyltar de inte med öppet men står ändå angivet i avtalen som du ska skriva på. I många fall rör det sig om 29:-/gr. Det blir en hög avgift för låt säga ett halsband som väger 80 gr.

Vi tar ALDRIG ut en värderingsavgift. Du som kund ska känna dig bekväm med att besöka oss och få ditt guld vägt och värderat, oavsett om du väljer att sälja till oss eller ej.

Investeringsguld, guldtackor av 24k guld. En del företag anger att det köper 24k guld för ett pris som är långt över vårt försäljningspris. Var vaksam på detta. Skulle detta stämma så finns det ju ett ypperligt läge för dig att tjäna en slant, undersök gärna saken.
Viktavgång, Varning! Du som kund ska aldrig behöva betala någon “smältkostnad”, väger ett smycke 15,3 gr så är det naturligtvis den vikten som du ska få betalt för. Acceptera inte en räkning som innefattar viktavgång. Guldföretaget köper ju en mängd guld av dig och då ska ju naturligtvis inte du betala för vad bolaget i fråga väljer att göra med guldet. Vi räknar aldrig av på vikten utan du får betalt för vad det väger. Vikt x pris, ingen annan bedräglig uträkning.
Bra att veta…
Västgöta Guldsmide AB.